به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، دكتر خون ميرزايي در حاشيه بازديد از طرح آبزي پروري در آبكنار بندرانزلي با اشاره به فعاليت شيلات كشور، اظهار كرد: كل كار ما بر روي يك چهارضلعي قرار دارد كه سه ضلع تحقيقات، اجرا و بهرهبرداران آن برجستهتر و ضلع چهارم هم ضلع پشتيباني منابع مالي و تسهيلاتي است.
وي با بيان اينكه كل توليدات شيلاتي ما در سال ۱۳۵۷، ۳۲ هزار تن بوده، افزود: در سال گذشته اين توليدات يكميليون و ۲۸۲ هزار تن شده و اين يعني ۴۰ برابر افزايشيافته است.
رئيس شيلات ايران با بيان اينكه پيش از انقلاب ۲۹ هزار تن صيد داشتيم، گفت: ميزان صيد اكنون ۲۶ برابر شده و به ۷۵۵ هزار تن رسيده است.
دكترخون ميرزايي با اشاره به ميزان توليدات آبزيپروري كشور نيز بيان كرد: آبزيپروري سه هزار تن در سال بوده كه ۱۷۵ برابر يعني ۵۲۶ هزار تن شده و ايران اكنون در دنيا رتبه ۱۹ آبزيپروري، رتبه ۲۶ صيد و رتبه ۲۳ در كل توليدات را داراست.
رئيس شيلات ايران با اشاره به رتبه ساير توليدات شيلاتي كشور در جهان، گفت: در بسياري از زمينهها ما داراي رتبه نخست جهاني، در خيلي از رشتهها رتبه اول يا دوم خاورميانه و يا آسيا را داريم.
دكترخون ميرزايي با اشاره به حفظ توليدات شيلات در شرايط كنوني، افزود: باوجود تحريمهاي ظالمانه و باوجود همهگيري بيماري كرونا توليدات شيلات در كشور ادامه پيداكرده است و در هيچ كداميك از شاخصها، توليدات ما در حد سال ۹۸ باقي نمانده است.
وي با اشاره به اينكه در پرورش ميگو و ماهي (ماهيان سردابي و گرمابي، خاوياري) و پرورش انواع آبزيان ديگر مصرف سرانه صادرات و درآمد ارزي و تراز تجاري شاهد رشد بودهايم، گفت: ما در پرورش ميگوي كشور در سال آينده بايد ۶۰ هزار تن توليد كنيم و در افق ۱۴۰۵ بايد به توليد ۱۰۰ هزار تن برسيم.
رئيس شيلات ايران با بيان اينكه ۲۵ هزار هكتار سطح زير كشت براي ميگو داريم، افزود: ميانگين توليدات ميگو طي سالهاي اخير بيش از چهار تن بوده است.
دكترخون ميرزايي يكي از عقبماندگيهاي شيلات را در پرورش ماهي در قفس عنوان كرد و گفت: چون برنامه آن را بر اساس تكنولوژي كشور نروژ تنظيم كرديم و در اين مدت به خاطر مشكلاتي كه داشتيم نتوانستيم از آن كشور تجهيزات وارد كنيم و كارمان عقبمانده است.
  وي با ابراز اميدواري از بوميسازي تجهيزات پرورش ماهي در كشور، گفت: در دو سه ماه آينده كل تجهيزات پرورش ماهي در قفس را بوميسازي ميكنيم تا اين عقبماندگي تاريخي را جبران كرده و آن موقع ميبينيم كه ظرفيت شمال و جنوب چقدر ميتواند براي ما اشتغال داشته باشد.
رئيس شيلات ايران با برشمردن فضاهاي ممكن براي بهبود توليد و پرورش ماهي در گيلان تصريح كرد: مهمترين ظرفيت استان، مردم استان هستند چراكه در حوزه انساني و در بخش تحقيق و اجرا و بخش خصوصي نمونه است و خوشبختانه با مديريت خيلي خوبي كه در استان وجود دارد در همه زمينههاي شيلاتي نوآور، پيشتاز و پشتيبان كشور است.
دكترخون ميرزايي با اشاره به اينكه بسياري از طرحها بهصورت پايلوت در استان گيلان اجرا ميشوند و بعد در سطح كشور توسعه پيدا ميكنند، بيان كرد: چشمانداز آينده براي توليد خاويار دنيا چشمانداز رتبه دوم، در توليد گوشت رتبه دوم دنيا هستيم كه اكنون در توليد گوشت بعد از ارمنستان و روسيه در رتبه سوم قرار داريم.
وي با استناد به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر اقتصاد مقاومتي، افزود: شركتهاي دانشبنيان و شركتهاي صنعتي ايران تا امروز بيش از ۸۰ درصد اين تجهيزات را بوميسازي كردند و ما سه ماه پيش تجهيزات را به نوشهر مازندران آورديم و راهاندازي كرديم.